Continuation of the story of a trip to Varna.

размещено в: Articles, Life stories, Maritime Art Gallery, Travel | 0

Continuation of the story of a trip to Varna.

To this day, I regret that I did not buy in Varna at least a small work by the artist Svetlin Nenov, one of the winners of the “Marina 98” contest.
The fact is that later, a few years later, I found sponsors to organize his exhibition in the Marine Gallery. Svetla Tukhchieva told me that Svetlin, and he was really an unusually bright man, left his painting classes and went to the monastery. But now he is with us and you can get acquainted with his work on his page in the FB!
The second winner of the competition at the Marina 98 Biennale, that is, the first to take first place, was also the Bulgarian artist Ivan Georgiev, a real marine painter.
At the beginning of his journey, he was a captain, and after successfully engaged in painting. Bulgaria is proud of this artist, and we had the opportunity to visit his amazing workshop, built by his own hands and very similar to a large cabin. It was said that Ivan came to the workshop every morning, and she is in a high-rise building, goes to the balcony and raises the flag of Bulgaria, which gives everyone the opportunity to know that he is at work.
In the hotel, we had nothing to eat. In the restaurant, it was possible to order scrambled eggs, which in Bulgarian sounded very funny – “eggs on the eyes.” The artists’ friends were indignant, but there was nothing we could do because it was possible to leave only at the scheduled time.
But we were not upset – we had dances and billiards, a trip along an unusual coast during the upcoming dead season there.
On the way back on the ferry, we quite appreciated the steamboat kitchen – fed to the dump and very tasty.
At night we fell into a storm, and this was the first time in my life when I went on deck to see what was happening there, it was not visible where the sea begins and the sky ends and vice versa, only the strongest gusts of wind and the creak of the above-deck buildings. Nobody remained in their cabins, everyone gathered in the common room and played preference all night.

Продолжение истории о поездке в Варну!

По сей день я сожалею о том, что не купила в Варне, хотя бы маленькую работу художника Svetlin Nenov, одного из победителей конкурса “Марина- 98”.
Дело в том что позже, несколько лет спустя я нашла спонсоров для организации его выставки в Морской галерее. Светла Тухчиева рассказала мне, что Светлин, а он действительно необычайно светлый человек, оставил свои занятия живописью и ушел в монастырь. Но теперь он вместе с нами и Вы сможете ознакомится с его творчеством на его страничке в ФБ!
Вторым победителем конкурса на биеннале “Марина- 98”, то есть первым, занявшим первое место, стал так же болгарский художник Иван Георгиев, самый настоящий маринист.
В начале своего пути он был капитаном, а после успешно занялся живописью. Болгария гордится этим художником, а мы имели возможность посетить его удивительную мастерскую, построенную его собственными руками и очень похожую на большую каюту. Говорили о том, что Иван каждое утро, придя в мастерскую, а она находится в высотном доме выходит на балкон и поднимает флаг Болгарии, что дает всем возможность знать о том, что он на работе.
В гостинице нам кушать было нечего. В ресторане можно было заказать яичницу, которая по-болгарски звучала очень смешно- «яйца на очи». Друзья художники возмущались, но поделать мы ничего не могли, ведь выехать можно было только в запланированное время.
Но мы не расстроились-были у нас танцы и биллиард, путешествие по необыкновенному берегу во время наступавшего там мертвого сезона.
На обратном пути на пароме мы вполне оценили пароходную кухню- кормили до отвала и очень вкусно.
Ночью мы попали в шторм, и это было впервые в моей жизни, когда я выходила на палубу посмотреть что там происходит, было не видно где начинается море и заканчивается небо и наоборот, только сильнейшие порывы ветра и скрип надпалубных построек. В своих каютах никто не остался, все собрались в общем зале и всю ночь играли в преферанс.
Я еще забыла добавить то, что наши спонсоры оплатили не только расходы на поездку всех художников, с нами так же поехали журналисты Анатолий Венгрук ❤️❤️❤️❤️
Image may contain: 6 people, people smiling, people standing
Image may contain: Tatyana Binovskaya, standing, shoes and indoor

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *